Een warm welkom!

Een warm welkom!

René Hooftman

“Niets is overweldigend als je één stap tegelijk zet”. Gelezen in een managementboek? Nee, in één van de thrillers, het genre dat ik met veel plezier lees. Deze zin sprak mij aan toen ik het besluit nam een eigen bedrijf te starten. De naam Kompaz was al lang geleden bedacht, dat was alvast stap één.

Waarom Kompaz? Afgeleid van Kompas, maar dan met een z op het eind. Net even anders, net even andere dienstverlening, maar de boodschap is: geeft richting aan pensioen en arbeidsvoorwaarden.

Waarom een eigen bedrijf starten? Energie krijg ik van het samenwerken met mijn contactpersonen die werkzaam zijn bij bedrijven met minimaal 20 werknemers. Samenwerken op een écht klantgerichte manier: het begrijpen van de unieke behoefte. Kan ik dat dan niet doen bij een bestaande adviesorganisatie in loondienst? Jazeker, maar met een eigen bedrijf kun je een eigen koers varen, snel beslissingen nemen en doen waar je echt voor staat.

Mijn energie lekt weg bij het plichtmatig voldoen aan tijdrovende en niet-klantgerichte procedures die bij grotere bedrijven gewoon zijn. Bedacht door managers die het klantbelang al lang geleden uit het oog zijn verloren of nooit hebben gekend. Opschrijven dat er snel wordt teruggebeld is iets anders dan ook echt terugbellen, daar heb ik geen procedure voor nodig. Ik bel gewoon terug. Wie heeft de ervaring niet dat je geen direct contact kunt leggen met een “groot” bedrijf, denk aan banken, verzekeraars en “grote” advieskantoren?

De afgelopen maanden ben ik druk bezig geweest het bedrijf te bouwen, met als primair doel het kunnen verlenen van optimale service aan mijn klanten. Inmiddels heb ik de verplichte vergunning mogen ontvangen van de Autoriteit Financiële Markten. Dit was een belangrijke stap, zonder vergunning mag ik mijn advies- en beheerwerk niet doen. Als onafhankelijke consultant ben ik relaties aangegaan met de belangrijkste (pensioen)verzekeraars. Een fijn gevoel omdat ik hiermee toegang heb tot de pensioen- en verzekeringsmarkt en voor elke klant de beste oplossing kan aanbieden. Ook heb ik, binnen mijn netwerk, toegang tot de meest specialistische kennis. Alles in het teken van de klantgerichtheid.

Ook mijn logo en visuele identiteit is ontwikkeld, met hulp van familie, vrienden èn klanten. Wat een waardevolle feedback heb ik mogen ontvangen! Ongezoute maar opbouwende kritiek heb ik als enorm waardevol ervaren. Vanaf deze plek hartelijk bedankt daarvoor. Ik heb de luxe dat ik een heerlijke kantoorruimte mag gebruiken in het centrum van mijn woonplaats Hoofddorp. De reistijd van en naar huis is gelijk aan de lengte van “Jungleland”, één van mijn favoriete nummers van mijn held, Bruce Springsteen.

Van mijn vrouw en kinderen heb ik de onvoorwaardelijke steun ontvangen om mijn eigen bedrijf te starten. Met hun voortdurende steun, vertrouwen en liefde ben ik met volle energie aan de slag om Kompaz succesvol te laten zijn.

De ontwikkeling van Kompaz als bedrijf kan naar mijn mening niet zonder deskundige hulp. Daarom heb ik een Raad van Advies ingesteld. Veel dank gaat uit naar de leden van de Raad die vertrouwen in mij, en mijn bedrijf, hebben. Aan de leden heb ik gevraagd mij te blijven voorzien van kritische op- en aanmerkingen met als ultiem doel: optimale service voor mijn klanten. Ik kijk uit naar een fijne en vruchtbare samenwerking!

Waarmee kan ik mijn klanten helpen? Denk aan de volgende vragen:

  • De pensioenregeling moet worden aangepast, hoe en wanneer moet ik dat doen?
  • Kunnen mijn collega’s van de ondernemingsraad een opleiding krijgen op het gebied pensioen en arbeidsongeschikt?
  • Er wordt veel verzuimd binnen mijn bedrijf, kan ik inzicht krijgen in de kosten en hoe kan ik het verzuimpercentage omlaag brengen?
  • De administratie van mijn pensioenregeling krijg ik maar niet onder controle, kan ik dat niet uitbesteden?
  • Wij hebben een dure pensioenregeling, kun jij een presentatie verzorgen want de medewerkers hebben geen idee dat ze een goed pensioen opbouwen?
  • Kun jij mijn collega’s adviseren met hun vragen over aanvullend pensioensparen?

Bovenstaande vragen is een kleine greep uit de praktische vragen die ik krijg. Hiermee kan ik echte klantgerichtheid laten zien: ik geef invulling aan de unieke behoefte van mijn klanten voeg ik ook echt waarde toe.

Ik heb zin in het samenwerking met klanten èn in de verdere opbouw van Kompaz. Juist in deze volgorde. Klanten eerst. Neem contact met mij op om samenwerking te bespreken. De deuren van Kompaz zijn open: een warm welkom!

Kompaz-Pensioen-en-Benefits_Rene-Hooftman

OVER RENÉ HOOFTMAN

René heeft ruim 30 jaar ervaring in het vak, is geregistreerd pensioenadviseur en zeer ervaren in het adviseren van nationale en internationale bedrijven.