Het belang van de pensioenopleiding

Het belang van de pensioenopleiding

René Hooftman

Ben je lid van de ondernemingsraad? Of directielid? Of ben je op enige andere wijze betrokken of verantwoordelijk voor de pensioenregeling binnen jouw bedrijf? Lees dan verder!

De collectieve pensioenregeling, het is een onderwerp dat vaak wordt uitgesteld binnen het overleg tussen, bijvoorbeeld, directie en werknemers. Velen denken er liever niet aan, terwijl het onderwerp pensioen toch op de agenda staat. Het is van groot belang dat alle personen binnen jouw organisatie, die te maken hebben met de pensioenregeling, op een aanvaardbaar kennisniveau kunnen meepraten over het onderwerp pensioen. Er moeten nu eenmaal belangrijke beslissingen worden genomen die grote impact hebben op de financiële toekomst van je collega’s. Daarom is het essentieel om te investeren in een goede pensioenopleiding.

Waarom een pensioenopleiding? Een pensioenopleiding biedt de kennis en tools die nodig zijn om verstandige beslissingen te nemen met betrekking tot de pensioenregeling binnen jouw bedrijf. Het helpt je om de complexe wereld van pensioenen te begrijpen en stelt je in staat om weloverwogen keuzes te maken die passen bij de doelstelling van jouw bedrijf.

Wat komt aan bod tijdens de pensioenopleiding? Wij bieden een pensioenopleiding op maat aan, gebaseerd op de bij jouw bedrijf geldende pensioenregeling. Onze ervaring leert dat een goede pensioenopleiding bestaat uit de volgende delen:

  1. Pensioen algemeen
  2. Pensioenregeling van het bedrijf zelf
  3. Workshop: samenvatting, praktijkcasus en kennisquiz

Een pensioenopleiding is een waardevolle investering in jouw bedrijf. Het stelt je in staat om mee te praten over wijzigingen van de pensioenregeling. De opleiding zorgt ervoor dat je als directielid of lid van de ondernemingsraad beslissingen kunt nemen op basis van degelijke kennis.

Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken. Daarna doen wij je een voorstel, niet alleen voor wat betreft de investering, maar juist over jouw gewenste invulling van de pensioenopleiding.

Kompaz-Pensioen-en-Benefits_Rene-Hooftman

OVER RENÉ HOOFTMAN

René heeft ruim 30 jaar ervaring in het vak, is geregistreerd pensioenadviseur en zeer ervaren in het adviseren van nationale en internationale bedrijven.