Over ons

Kompaz ontzorgt bedrijven met meer dan 20 werknemers op het gebied van pensioen en arbeidsvoorwaarden.

De pensioenregeling is, net als het salaris, een belangrijk en kostbaar onderdeel van de beloning van medewerkers. Ik zie pensioen als uitgesteld loon. Uit mijn ervaring en diverse onderzoeken blijkt dat de waardering en interesse van medewerkers voor het onderwerp pensioen laag is. Ik vertel over de pensioenregeling op een interactieve en voor alle medewerkers begrijpelijke manier. Hierdoor stijgt de waardering voor de pensioenregeling.

Inmiddels heb ik ruim 30 jaar ervaring in het vak en heb gewerkt bij een aantal grote adviesorganisaties. Ik ben geregistreerd pensioenadviseur en zeer ervaren in het adviseren van nationale en internationale bedrijven. De ultieme ambitie ècht klantgericht bezig te zijn, heeft geresulteerd in de start van mijn bedrijf Kompaz Pensioen & Benefits.

Ik help je door je te voorzien in advies op maat, communicatie èn opleiding. De kracht en daarmee ook mijn toegevoegde waarde ligt bij dienstverlening aan bedrijven met meer dan 20 werknemers. Wij bieden dienstverlening aan zowel de werkgever, de ondernemingsraad als de werknemer zelf. Gaat het om adviestrajecten, opleidingen, beheer of interim klussen, dan kun je daarvoor terecht bij Kompaz Pensioen & Benefits!

René Hooftman RPA

Founder en Senior Consultant @ Kompaz Pensioen & Benefits BV 

In 2023 heb ik Kompaz Pensioen & Benefits opgericht. Inmiddels heb ik ruim 30 jaar ervaring in het vak en heb ik gewerkt bij een aantal grote adviesorganisaties. Ik ben geregistreerd pensioenadviseur en zeer ervaren in het adviseren van nationale en internationale bedrijven. Mijn ultieme ambitie is ècht klantgericht bezig te zijn.

Ik ontzorg bedrijven met meer dan 20 werknemers op het gebied van pensioen en arbeidsvoorwaarden. Door eerst heel goed te luisteren naar de specifieke vraag van mijn klanten, daarna goede vragen te stellen, door te vragen en de dienstverlening af te stemmen op de unieke behoefte. Klinkt simpel, maar hoeveel adviseurs doen dat echt? Juist daarvoor kun je terecht bij Kompaz Pensioen & Benefits.

Facts & Figures van René

 • Sinds 1992 in de branche (dus 30+ jaar ervaring)
 • AFM vergunning is aanwezig
 • Volledig gecertificeerd volgens de Wft (Wet financieel toezicht)
 • Geregistreerd Pensioenadviseur (RPA)
 • Gecertificeerd Collectief Pensioenadviseur (GCPA)
 • Gewerkt bij verschillende grote advieskantoren, zoals ARC Adviesgroep, Aon Consulting, Mandema & Partners, MontClair Groep en Vanbreda Risk & Benefits
 • Gewerkt voor nationale en internationale klanten, onder andere Google, G-Star RAW, GrandVision (Pearl), Talpa en diverse advocatenkantoren, zoals CMS Derks Star Busmann en Norton Rose Fulbright. Er zijn er nog veel meer, maar te veel om hier allemaal te noemen. Vraag mij gerust in een persoonlijk gesprek naar mijn ervaring bij de overige bedrijven
 • Ik ben getrouwd met Patricia
 • 2 Kinderen: Sven (14) en Imke (12)
 • Woon sinds 1974 in Hoofddorp
 • Persoonlijke waarden zijn: authenticiteit, verantwoordelijkheid, ondernemend, sociale contacten, vrijheid, lol en plezier
 • Groot fan van Bruce Springsteen & The E Street Band
 • Ik lees graag thrillers (legal, detective, historisch religieus en psychologisch)
 • Overige hobby’s zijn tennis, padel en golf

Het beste advies is een wijze raad.

En andersom.

Raad van Advies

Ik vind het belangrijk dat onafhankelijke en objectieve adviseurs mij bijstaan als het gaat om het waarborgen van het te voeren beleid van Kompaz Pensioen & Benefits. Daarnaast geven de leden van de Raad van Advies gevraagd en ongevraagd advies met betrekking tot de juiste invulling en naleving van de kernwaarden van Kompaz Pensioen & Benefits. Download hier ons Reglement Raad van advies (RvA).

Welke bijdrage leveren de leden van de Raad van Advies? Wat levert het op voor klanten, samenwerkingspartners, verzekeraars en uitvoerders van pensioen en arbeidsvoorwaardelijke regelingen? In de eerste plaats een frisse en onafhankelijk blik op het bedrijf. Daarnaast zorgen de leden voor rust, structuur, waardevolle kennis en ervaring over maatschappelijke en kennisintensieve onderwerpen die actueel zijn.

Bob Rogmans

Bob Rogmans is een ervaren Senior HR professional met een rijk verleden in het internationale bedrijfsleven. Hij heeft zijn sporen verdiend bij gerenommeerde organisaties zoals HP, Accenture, TomTom, Astellas en Norgine. Zijn expertise strekt zich uit over diverse bedrijfsomgevingen, waarbij hij zijn vaardigheden heeft aangescherpt in het omgaan met het leiden van teams, coachen van senior leaders en het omgaan met complexe organisatorische vraagstukken en uitdagende situaties.

Wat Bob onderscheidt, is niet alleen zijn rol als bedreven gesprekspartner voor senior leaders en HR-partners, maar ook zijn succesvolle betrokkenheid bij veranderingsprocessen. Zijn vermogen om organisaties door zowel strategische als operationele transformaties te loodsen, maakt van Bob Rogmans een waardevolle toevoeging aan de Raad van Advies bij Kompaz Pensioen & Benefits.

Ivar Oosterveld

Ivar Oosterveld heeft meer dan 25 jaar ervaring in het navigeren door het complexe internationale zakelijke landschap. Hij  blinkt uit als in-house legal counsel en als uitvoerend en niet-uitvoerend bestuurder, juist daar waar veranderingen noodzakelijk zijn. Zijn unieke combinatie van juridisch en zakelijk inzicht, geeft hem een uitgebreid begrip van de operationele processen, financiële rapportages en governance & compliance binnen organisaties.

Op dit moment is Ivar interim-directeur bij een internationale onderneming die toeleverancier is voor olieopslag en oprichter van Legal-i, de IT-oplossing voor bedrijfsjuridische afdelingen. Daarnaast is hij toezichthouder bij Stichting Kolom en Stichting RBOB de Kempen en niet uitvoerend bestuurder bij Stichting ik OOK!

Gedreven door een onvermoeibare zoektocht naar oplossingen, staat Ivar bekend om zijn passie en toewijding aan excellentie. Hij is niet bang om de status quo uit te dagen en maakt door zijn innovatieve aanpak het mogelijk voor Kompaz Pensioen & Benefits om u nog beter van dienst te zijn.

Martin Zwinkels

Martin Zwinkels heeft, na vele jaren op alle niveaus actief in het bedrijfsleven, van food tot pharma en van pharma tot laboratoriumbenodigdheden, een breed inzicht in zowel het zakelijke aspect van het bedrijfsleven als het financiële. Met ervaring en expertise in sales, marketing, logistiek, inkoop en financiële zaken kan hij op zijn minst een bijdrage leveren in veel aspecten van een organisatie.

Sinds enige tijd is Martin nu ook actief op het gebied van duurzaamheid in de breedste zin van het woord, waarin hij zijn persoonlijke en zijn intrinsieke motivatie kan combineren door buiten kaders mee te denken aan oplossingen binnen dat onderwerp. Buiten kaders denken is zeker ook zijn bijdrage aan Kompaz Pensioen & Benefits.

Op dit moment is Martin projectleider duurzaamheidsadvies bij een consultancy bureau op het gebied van duurzaamheid. Daarnaast is hij tevens werkzaam bij Servicepunt Energietransitie Bedrijven Midden Holland. Bedrijven en ondernemers vormen zijn passie.

Plan een vrijblijvend gesprek in

Benieuwd of wij een goede match zijn? Plan een vrijblijvend gesprek in, zodat we jouw wensen kunnen bespreken en ik naar aanleiding daarvan een voorstel kan doen.

PLAN EEN AFSPRAAK IN

Join our email list to receive our latest listings and sales reports

Add your favorite form plugin